Creative
Leave a Comment

Garden Lovers / Eedenistä pohjoiseen

06_Severno_od_raja_2

This Finnish garden documentary from last year is one the most beautiful movies I have ever seen. The film director, Virpi Suutari, creates beautiful summer garden images from the lives of Finnish couples. They share their intimate life stories with the help of their gardens. While nurturing plants, some grief their lost child, other try to cope with their stressful work. And their gardens are full of love, tears, butterflies and discoveries.

I absolutely love the images of this movie. And it definitely gives you the feeling that gardening can heal everything. And you start to wait the summer more intensively. If you are quick you can watch the full movie here (in Finnish, though).

Oletteko jo nähneet tämän Virpi Suutarin viime vuonna ilmestyneen puutarhadokumentin? Siinä on ihania kesäisiä maisemia ja puutarhoja, joiden kautta kurkistetaan erilaisten pariskuntien elämään. Jotkut hoitavat kasvejaan päästäkseen yli lapsensa kuolemasta, toiset taas rentoutuakseen työstä. Mutta se visuaalisuus! Puutarhat täynnä rakkautta, kyyneleitä, perhosia ja aarteita.

Ja tämän voi vielä muutaman päivän katsoa kokonaan YleAreenasta.

 

eedenista__garden_sunset

Eedenista_pohjoiseen_800h

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s