Creative
Leave a Comment

Plantui Smart Garden

plantui smart garden

Finnish innovations in the home gardening world! I found Plantui’s Smart Garden recently and it looked so interesting that I have to share it. It’s a soil-free indoor gardening device, based on hydroponics. You can grow herbs and salads or why not try edible flowers. But the greatest thing is you can grow them all year around. I mean, in Finland, that is a big thing. And it only takes up to 6 to 8 weeks to grow a full plant from the seed.

When I was studying to be a gardener, I always found that one of the most interesting things was hydroponics. It sounds so weird that you’ll only need water and nutritions to grow your plants. Not soil! Still I think it’s amazing. I’ve seen it happening in many different techniques, though I haven’t had a chance to try it on my own. Maybe in the future.

Jotain suomalaistakin kodin hyötykasvien kasvatukseen! Törmäsin Plantuin Smart Garden-viljelylaitteen vähän aikaa sitten ja laite näytti niin jännittävältä, että jaan sen myös täällä. Kasvatukseen ei tarvita multaa tai muuta kiinteää ainesta, koska kasvu perustuu vesiviljelyyn. Laitteessa voi kasvattaa keittiön yrtit, salaatit ja syötävät kukat ympäri vuoden. Ja ainakin talven pimeydessä tulee sellainen olo, että tuollaiselle laitteelle olisi tarvetta. Kasvatus kestää 6-8 viikkoa ja sitten vain omia yrttejä patoihin.

Kun opiskelin puutarhuriksi, vesiviljely oli yksi kiinnostavimmista kasveihin liittyvistä aiheista. Se kuulostaa niin oudolta ja uskomattomalta, että kasveja voi kasvattaa pelkän veden ja ravinteiden avulla. Vieläkin innostun aina kun törmään tähän tekniikkaan. Oon nähnyt monia erilaisia vesiviljelysovelluksia, mutta vielä itse en ole päässyt koittamaan. Ehkä tulevaisuudessa.

plants smart garden smart garden

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s