Floral, Plantae
Leave a Comment

Competetive spring

eggshell flower arrangement

Roope Korhonen

eggshell flower arrangement

Few years ago I got the chance to assist my friend at Finnish championship competition in floral design at Helsinki Exhibition Centre. It  was so exciting to see all those talented florists to challenge themselves. My job was easy: just calming down my friend, prepare the flowers for her and cleaning. But I got to see the most amazing flower arrangements! These pictures still inspire me so much and spring is the time for these competitions to bloom.

This year there is going to be an Helsinki Open International Floristry competition at the Spring Fair. It takes place again at the Helsinki Exhibition Centre on Saturday March 28 2015. If you want to see truly talented people who work with flowers in the most fascinating ways, this is the place to go. Totally recommending.

Pari vuotta sitten mulle ilmaantui mahdollisuus avustaa ystävääni kukkasidonnan Suomen mestaruus -kilpailussa, jotka järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa. Oli todella hienoa ja jännittävää päästä seuraamaan kaikkia niitä mahtavia floristeja haastamassa itseään. Oma osuuteni oli helppo: rauhoittelin ystävääni, valmistelin hänelle töissä käytettävät kukat ja siivoilin paikkoja. Mutta pääsin myös näkemään ihan mahtavia kukka-asetelmia! Nämä kuvat edelleen inspiroi mua ja joka kevät juuri tällaiset kilpailut heräävät henkiin.

Tänä vuonna Messukeskuksessa järjestetään Helsingin avoin kansainvälinen kukkasidontakilpailu Kevätmessujen yhteydessä. Kisa pidetään lauantaina 28.3.2015. Jos ala ja kukat yhtään kiinnostaa ja haluat nähdä oikeasti lahjakkaita ihmisiä, jota osaavat käyttää kukkia ihan mielettömän hienoilla tavoilla, kannattaa lähteä tsekkaamaan tuo kilpailu. Suosittelen!

Johanna Teräväinen, bulb, tulips pink flower arrangement spring flowers spring arrangement yellow flower nest Niina Minkkinenyellow flower nest yellow bouquet yellow bouquets

Follow my blog with Bloglovin

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s