Garden, Plantae
Leave a Comment

Seed cataloging

seed catalogues

Oh my! This time of year. Well actually I am so late with seed catalogs. The hardcore gardeners order them at autumn but I don’t count myself to that group yet. Just because I actually don’t have a garden of my own or even a balcony at the moment! But one can dream and spring is the perfect time for that. That’s why I ordered a few seed catalogs and started dreaming. Did you know that the catalogs are usually free to order or you can read them online? Check for example here.

If I had a garden (probably a little balcony or terrace garden) these would be my choices. I would want some vegetables and some flowers. Some strange newbies and some old good stuff. I notice that I get interested in freakish kind of plants like ‘Tigerella’ tomato. Or weird-colored blue poppy. But for me garden is also a test lab where you can try weird stuff and then try something else the next year. Why not?! Gardening isn’t a serious thing if you ask me. Be fun and creative with it.

Here’s the list what I would grow this year:

 • zucchini (Cucurbita pepo), round or with stripes
 • colorful carrots (Daucus carota, Harlequin mix)
 • leek (would it grow nice in a pot garden…?) (Allium ampeloprasum)
 • weird-colored haricot beans (Phaseolus vulgaris ‘Merveille de Piemonte’)
 • bush tomato for the pots (Solanum lycopersicum ‘Totem’) or then striped tiger tomato (Solanum lycopersicum ‘Tigerella’)
 • black cabbage (Brassica oleracea ‘Black Magic’) or weird brussels sprout (Brassica oleracea ‘Autumn Star’)
 • Himalayan blue poppy (Meconopsis betonicifolia) or Echinops bannaticus or maybe very exciting honesty (Lunaria annua)
 • toad-lilies (Trichyrtis formosana), a very dark Calibrachoa hybrida ‘Can Can Velvet’ or intensive purple Fuchsia hybrida ‘Deep Purple’

And also long-time favorites like different herbs, geraniums and maybe a creeper plant. This year I’m helping my friend with his balcony garden. So I get to have a bit of a garden designing, too. Cannot wait.


 

Oijoi! Tämä vuodenaika. No oikeastaan oon aika myöhässä siemenkuvastojen kanssa. Hardcore-puutarhurit tietenkin tilaa siemenluettelot jo syksyllä ja intoilee niistä läpi talven, mutta en ehkä ihan vielä lue itseäni siihen ryhmään. Ihan vaan sen takia, että juuri tällä hetkellä mulla ei ole vielä omaa puutarhaa tai edes parveketta, jossa voisin päästää puutarhaluovuuteni valloilleen. Mutta unelmoida voi ja kevät on täydellistä aikaa siihen. Siksi tilasinkin muutamat siemenkatalogit kotiin ja aloin unelmoida. Tiesittekö muuten, että nuo siemenkatalogit on yleensä ilmaisia tilattavia tai verkossa luettavia? Tsekkaa esim. täältä.

Jos mulla olisi puutarha (luultavimmin pieni parveke tai terassi) tällainen siitä tulisi. Haluaisin vähän vihanneksia ja vähän kukkia. Jotain outoja uutuuksia ja sitten vanhoja tuttavuuksia. Yleensä kiinnostun kaikista tosi kummallisista jutuista, kuten ‘Tigerella’ tiikeritomaatista. Tai tosi oudonvärisestä sinisestä unikosta. Mutta mulle puutarha on myös testilaboratorio, jossa voi kokeilla kummiakin juttuja ja sitten seuraavana vuonna testata jotain ihan muuta. Ja miksei? Puutarhanhoito ja kasvien kasvatus ei ole mun mielestä vakavaa puuhaa vaan sen pitää olla hauskaa ja luovaa.

Tässä on lista, mitä kasvattaisin tänä vuonna:

 • kesäkurpitsaa (Cucurbita pepo), pallon mallista tai raidallista
 • värikkäitä porkkanoita (Daucus carota, Harlequin mix)
 • purjoa (toimisikohan ruukussa…?) (Allium ampeloprasum)
 • kummallisen värisiä leikkopapuja (Phaseolus vulgaris ‘Merveille de Piemonte’)
 • pensastomaattia ruukkuihin (Solanum lycopersicum ‘Totem’) tai sitten oudompaa tiikeritomaattia (Solanum lycopersicum ‘Tigerella’)
 • mustakaalia (Brassica oleracea ‘Black Magic’) tai tosi jännittävää ruusu- ja lehtikaalin yhdistelmää (Brassica oleracea ‘Autumn Star’)
 • sinivaleunikkoa (Meconopsis betonicifolia) ja sinipallo-ohdaketta (Echinops bannaticus) sekä hyvin jännittävää kesäkuuruohoa (Lunaria annua)
 • konnanliljaa (Trichyrtis formosana), hyvin tummaa japaninkelloa (Calibrachoa hybrida ‘Can Can Velvet’) ja violettia riippaverenpisaraa (Fuchsia hybrida ‘Deep Purple’)

Ja tietty ikiaikaisia suosikkeja kuten erilaisia yrttejä, pelargonioita ja joku kiva köynnös. Hyötykasviyhdistyksen siemenluettelossa oli myös kivasti oma osionsa esim. värikasveille, joita oon hyvin kiinnostunut. Tänä vuonna kanavoin puutarhaintoilun auttamalla ystävääni parvekepuutarhan perustamisessa. Pääsen siis suunnittelemaan edes jotain puutarhaa. En malta odottaa.

vegetables2 vegetable seeds tomatoes kalelunariaflowers_2flower seedscolor plants

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s