Floral
Leave a Comment

My favorite spring flowers

fritillaria

spring flowers

Spring, oh spring! How I adore you! It’s been so nice to have sunshine for the past two weeks. The snow is gone and everything is changing (including life but I’ll tell you about that later.) This is the time when you are eagerly waiting all the green things. I know I am.

I think the spring flowers are my favorites. Just because they are the much needed splash of color that we need after a long long dark season. There are also so many beautiful spring plants. Like who wouldn’t love tulips?! Snake’s head (Fritillaria meleagris) is a favorite of mine. It’s so delicate and at the same time a bit weird and dangerous looking. But I also love grape hyacinth (Muscari armeniacum), Viola and actually every single spring flower. 


Kevät, oi kevät! Kuinka sua rakastankaan! On ollut niin ihanaa, kun aurinko on paistanut melkein kaksi viikkoa putkeen. Lumi on lähtenyt ja kaikki on jotenkin muutostilassa (myös elämä, mutta kerron siitä myöhemmin.) Tämä on se aika vuodesta, kun odottaa innokkaasti kaikkea vihreää. Ainakin miä odotan. Kuka ei rakastaisi tulppaaneita?!

Luulenpa, että kevään kukat on mun suosikkeja. Ihan vain sen takia, että ne ovat paljon kaivattu värien purskahdus pitkän pimeän kauden jälkeen. Ja keväällä kukkivien joukossa on niin monia kauniita lajeja. Kirjopikarililja (Fritillaria meleagris) on oma suosikkini. Se on niin herkkä, mutta samaan aikaan vähän outo sekä vaarallisen näköinen. Mutta rakastan myös helmililjaa (Muscari armeniacum), orvokkia (Viola) ja oikeastaan kaikkia muitakin kevään kukkia.

fritillariamuscariviola

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s