Places
Leave a Comment

Katri’s flower shop at Tampere market hall

kukkapuoti tampere

My first real experience of flower shop and floristry was in a little flower shop at Tampere where I did my work practice. My teacher and mentor there was Katri Intonen who has over 30 years of experience with flowers. She didn’t own the place but I think the customers came just because of her and her skills. I learned the most about floral design and people during that period of time.

Nowadays Katri has made her dream come true. She has her own little flower shop at the lovely old market hall at Tampere. It’s like going back home as she used to work at the market hall when she was younger. This is the place where people go to meet each other and it’s one of the liveliest places in the city. Every time I pass through the hall Katri’s shop has customers lining. When I went to see her to get these photos taken, I waited for a long time to chat with her. Just because there were few customers that really want just her and share their life with her. They know that they’ll get good quality flowers and great service. Katri remembers every longtime customer’s style and taste, shares their celebrations and sorrows through flowers. That is so wonderful. The atmosphere is so special there: the buzz, the smells, the people. There is something quite magical about it.

If you ever visit Tampere, you should definitely see its market hall and of course Katri’s flower shop (her stall is number 135). I quarantee you won’t be disappointed. And check out the flower shop’s facebook and instagram also.


 

Ensimmäinen oikea kokemukseni kukkakaupasta ja floristiikasta oli pienessä kukkakaupassa Tampereella, jossa tein työharjoitteluni. Siellä ohjaajani ja mentorini oli Katri Intonen, jolla on yli 30 vuoden kokemus kukka-alalta. Hän ei omistanut tuota kukkakauppaa, mutta musta tuntuu, että asiakkaat tulivat vain hänen persoonansa ja taitojensa takia. Opin eniten kukkasidonnasta ja ihmisistä juuri tuona aikana.

Nykyään Katri on toteuttanut oman unelmansa. Hänellä on oma pieni kukkapuotinsa ihanassa Tampereen vanhassa kauppahallissa. Se on vähän kuin kotiinpaluu, sillä myös nuorempana Katri työskenteli kauppahallissa. Kauppahalliin mennään tapaamaan muita ihmisiä ja se onkin kaupungin vilkkaimpia ja eläväisimpiä paikkoja. Joka kerta kun menen kauppahallin läpi, Katrin kukkapuodin edessä on jonoa. Kun kävin ottamassa nämä kuvat hänen puodiltaan, odotin aika kauan, että pääsin jututtamaan häntä. Vain sen takia, että edelläni oli muutamia asiakkaita, jotka halusivat asioida juuri Katrin kanssa ja kertoa hänelle kuulumisia. Asiakkaat tietävät, että he saavat laadukkaita kukkia ja mahtavaa palvelua. Katri muistaa jokaisen pitkäaikaisen asiakkaan tyylin ja maun, jakaa heidän juhlansa ja surunsa kukkien kautta. Se on aika ihanaa. Tunnelma puodilla on omanlaisensa: hallin puheensorina, kaikki tuoksut, ihmiset. Siinä kaikessa on jotain hyvin taianomaista.

Jos ikinä vierailet Tampereella, niin vieraile ehdottomasti kauppahallissa ja tietysti Katrin kukkapuodissa (kojun numero on 135). Lupaan, ettet tule pettymään. Ja tsekkaa myös kukkapuodin facebook ja instagram.

kukkapuoti kukkapuoti2 kukkapuoti3 kukkapuoti4 plant_kukkapuoti Katri Intonen Kukkapuoti

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s