Garden
Leave a Comment

Balcony planning

plant plans

A while ago I hinted in Facebook about something that’s happening. Because we have moved! To another city, to another apartment, I started a new job, a whole new beginning in life. And guess what?! We have the largest balcony ever! I mean I have never seen a balcony so big. Before we even moved to our new home we started to make plans for our balcony. We knew we want a large kitchen garden type of balcony. Now there’s so much space that the balcony fits a place for chairs and a little table, too. The only problem now is that I think we have to get HUGE pots and boxes for the plants and vegetables to grow. All our previous look so small there. Maybe we will build boxes… I have to think about this more. But we have already done the plans for what are we going to grow and we have even ordered them. The Chef wanted edible flowers, chili and Asian lettuce so that’s what he got. I wanted basic herbs, mangold and beans. Cannot wait to get this balcony ready for this summer!


 

Vähän aikaa sitten vihjailinkin facebookissa, että jotain jännää on tapahtumaisillaan. Sillä me olemme muuttaneet! Toiseen kaupunkiin, toiseen asuntoon, aloitin uudessa työpaikassa, uusi ajanjakso elämässä. Ja arvatkaa mitä?! Meillä on suurin parveke ikinä! En ole ikinä nähny niin isoa parveketta. Ennen kuin edes muutettiin, aloimme tehdä suunnitelmia parvekkeen varalle. Haluttiin siitä ehdottomasti ison keittiöpuutarhan tyyppinen. Nyt meillä on parveke, jossa on niin paljon tilaa, että sinne mahtuu myös kaksi tuolia ja pieni pöytä kesän kahvitteluhetkiä varten. Ainoa ongelma on, että sinne täytyy hankkia SUURIA ruukkuja ja kasvatuslaatikoita kaikille vihanneksille ja kasveille. Kaikki jo olemassa olevat näyttävät ihan liian pieniltä siellä. Ehkä rakennamme ne laatikot… Täytyy pohtia tätä asiaa vielä. Mutta kasvatussuunnitelmat ovat jo kuitenkin valmiina ja siementilauksetkin tehty. Kokki halusi syötäviä kukkia, erilaisia chilejä ja aasialaisia salaatteja, joten saamansa piti. Miä taas halusin perusyrttejä, mangoldia ja papuja. En malta odottaa, että saadaan parveke kuntoon tulevaa kesää varten!

balcony balconyplanschili seeds fataliivegetable seeds

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s