DIY
Comment 1

DIY: Recycled seeding pots

seeding pot materials

Here’s a tip how to use many materials found from your home to make recycled seeding pots. You’ll save money and nature. And it’s fun to do these also, so let the little crafting moment begin.

You only need old newspapers, egg cartons and carton shells from toilet papers. Then scissors or knife and a straigh-sided glass or a little bottle. That’s it.


 

Täältä tulee vinkki, miten hyödynnät kotoa löytyviä materiaaleja idätysruukkujen valmistukseen. Siinä säästyy rahaa ja luontoa. Ja kaiken lisäksi näiden tekeminen on hauskaa, joten aloitetaanpas pieni askartelutuokiomme.

Tarvitset ainoastaan vanhoja sanomalehtiä, munakennoja ja talous- ja vessapaperihylsyjä. Myös sakset tai mattoveitsi sekä suorareunainen lasi tai pullo. Näillä mennään.


 

CARTON SHELLS Cut the longer shells into two pieces. Toilet paper shells are the right size already. Then use scissors or knife to cut the shell in four places, just about 2 cm from the bottom, straigh lines. Fold the bottom of the shell to make it a little cup. It doesn’t matter if the carton seeding pot doesn’t stand straight at first. When you add the soil when seeding, the pot will stand straight.


 

KARTONKIHYLSYT Leikkaa pidemmät talouspaperihylsyt kahteen osaan. Vessapaperihylsyt ovat valmiiksi jo sopivan kokoisia. Käytä saksia tai mattoveistä ja leikkaa hylsyn toiseen päähän 4 viiltoa tasaisin välein, mutta vain pari senttiä reunasta. Taita leikatut palat hylsyn pohjaksi. Ei haittaa, vaikka näin muodostunut kuppi ei pysy heti pystyssä. Kun lisäät kuppiin multaa, se pysyy kyllä pystyssä.

carton seeding pots

 

NEWSPAPER Take a newspaper and cut it to pieces, I did about 14 cm x 40 cm but it depends on how big pots you want. Then take the glass and roll the paper around it. Fold the extra paper in the bottom and press with the glass to make the fold even stronger. Then just lift the glass and you have a newspaper seeding pot.


 

SANOMALEHTI Ota sanomalehti ja leikkaa se suikaleiksi. Itse leikkasin 14 cm x 40 cm kaistaleita, mutta leikkaa sen mukaan minkä kokoisia kupposia haluat. Ota sitten lasi tai pullo ja kääri sanomalehtisuikale sen ympäri. Paina ja taittele lasin/pullon pohjapuolelle jäänyt paperi kupin pohjaksi ja paina lasia tasoa vasten, jotta paperi asettuu voimakkaammin. Sitten vain nostat lasin/pullon pois ja siinä sinulla on pieni sanomalehtikuppi kylvöjä varten.

newspaper seeding pots

 

seeding pots pots2

Advertisements

1 Comment

  1. Pingback: DIY: Sowing seeds | Folk Jee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s