Garden
Leave a Comment

Container ideas for balcony garden

balcony garden ideas

As I told you in previous posts the plans for our balcony kitchen garden are coming together. One of the biggest issues I have been thinking about is how to grow our plants. I mean where, like in pots or boxes or what? I know I don’t have the time to water the plants enough if I put them in a small pots so something larger is better. Larger is better also because then the plants have space enough to grow bigger. So maybe some kind of boxes or containers… But I want it all to look nice too, not just crappy. Finnish gardening product supplier Kekkilä has some modern and cool shelves and stands perfect for balcony gardens. But let’s be honest, I want something more affordable for our balcony. So I had a little inspiration tour on the Internet, mostly in Pinterest and collected my favorite ideas here. Old wine boxes, sacks, plastic containers, buckets etc. Sounds more like it!


 

Kuten kerroin jo aiemmin, parvekepuutarhamme suunnitelmat etenevät hyvää vauhtia. Suurin mietinnän aihe on ollut, että missä kasvatamme kasvit eli siis ruukussa, laatikossa vai mitenkä sitten? Tiedän jo nyt, että jos istutan kasvit johonkin perusruukkuun, niin en yksinkertaisesti ehdi kastella niitä tarpeeksi. Joten isompi on parempi myös siinäkin mielessä, että kasveilla on tilaa kasvaa isoiksi. Joten ehkä sitten jotain isompia laatikoita tai astioita… Mutta haluan myös, että ne kaikki laatikot näyttävät hyvältä eikä vain joka puolelta keräillyiltä ja kamalilta. Suomalaisella puutarhatuotteiden valmistajalla Kekkilällä on ihania moderneja ja hienoja hyllyjä ja tasoja myös parvekeviljelyyn. Mutta jos totta puhutaan, niin miä haluan ja tarvitsen jotain ehkä vähän edullisempaa meidän parvekkeelle. Joten tein pienen ja inspiroivan tutkimusretken internetin ihmemaailmaan ja lähinnä Pinterestiin, ja keräsin tähän lemppari-ideoita. Löytyi vanhoja viinipullolaatikoita, säkkejä, muovilaatikoita, ämpäreitä, jne. Nyt kuulostaa jo paremmalta!

balcony garden containers

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s