Nature
Leave a Comment

Spring’s first

crocus

Just made a field trip in my new town to check out what’s going on with the spring. And I found some wonderful stuff. Like the first coltsfoot (Tussilago farfara) of this spring! A definite sign. We would need just a few warm and sunny days and I think the nature would just burst into bloom. (Unfortunately the weather forecast for the next week brings us a bit more rain, snow and wind…).


 

Tein juuri tutkimusretken uudessa kotikaupungissa ja samalla katselin, että miten kevät etenee. Ja teinkin muutamia hienoja löytöjä. Kuten kevään ensimmäinen leskenlehti (Tussilago farfara)! Varma merkki. Tarvittaisiin vain muutama lämmin ja aurinkoinen päivä ja luulen, että luonto puhkeaisi kukkaan oikein kunnolla. (Valitettavasti ensi viikon sääennusteet lupaavat meille lisää sadetta, lunta ja tuulta…).

leskenlehti coltsfoot

Coltsfoot pushing from the ground.

buds green sambucus

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s