Nature
Leave a Comment

Everything yellow heals

tussilago farfara

I’ve been having a flu for over a week now and been healing myself with everything yellow like lemon, ginger and honey. Today I’m finally feeling better and the sun is shining and I picked the first coltsfoot (Tussilago farfara) bouquet for myself. My grandma had this habit that she picked the first ones in a special little vase. A few years back I bought a little vase, just for the coltsfoot.


 

Oon ollut flunssassa nyt jo yli viikon ja parannellut itseäni kaikella keltaisella kuten sitruunalla, inkiväärillä ja hunajalla. Tänään tuntuu vihdoin, että elämä alkaisi voittaa taas, aurinko paistaa ja keräsin kotiin ensimmäisen kimpun leskenlehdistä (Tussilago farfara). Mummillani oli tapana kerätä niistä kimppu erityiseen pieneen maljakkoon. Muutama vuosi sitten miäkin ostin itselleni pienen maljakon, vain leskenlehdille.

ginger_lemon_tussilago2 yellow things

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s