Garden
Leave a Comment

Training the seedlings

My seedlings are getting bigger and bigger, and as the weather here in Finland is showing a bit more sun for a few days I decided it’s time for the babies to get to know the balcony life. So the training for a bit colder weather started. I’m still not going to leave the seedlings outside for the night (although we have a balcony with glass windows). But they will get stronger and more used natural temperatures when they spend the daytime outside.

I also did some sketching about how things will look at our balcony, just to figure out where to put each plant and what pots and boxes to use. I found some awesome stronger garbage bags from a building site (they didn’t use them anymore), covered with plastic and perfect for growing, for example, zucchini!


 

Taimet senkuin kasvavat isommiksi ja isommiksi, ja koska sää Suomessa näyttäisi olevan vähän aurinkoisempi parin päivän ajan, päätin että nyt on pikkuisten aika tutustua parveke-elämään. Eli karaisuhommiin! En vieläkään uskalla jättää taimia yöksi ulos (vaikka parvekkeemme onkin lasitettu). Mutta kun ne viettävät päivän ulkosalla, niin ne tulevat voimakkaammiksi ja tottuvat luontaisiin kevään lämpötiloihin.

Luonnostelin myös vähän, miltä parvekkeella tulee näyttämään samalla, kun pohdiskelin mihin minkäkin kasvin istutan. Löysin rakennustyömaan roskiksesta ihan mahtavia valkoisia ja vahvoja roskasäkkejä, jotka on valmiiksi vuorattu muovilla eli täydellisiä, esim. kesäkurpitsan kasvatukseen!

plants_out balcony trainingsketchbalcony

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s