Nature
Leave a Comment

Do you fancy some marsh tea?

marsh tea

In the previous post I told you about our trip to Nyrölä nature path. There were so many wonderful plants growing that I had to make another post, more focused on the plant world of that place. The Marsh teas  (Rhododendron tomentosum) were blooming!!! I’ve never seen them bloom! They were so beautiful. And the whole place was full of growth. The only thing I was left wondering was that it’s so funny to be living in so up north that there’s no wood anemones (Anemone nemorosa) growing here.


 

Edellisessä postauksessa kerroinkin, että kävimme Nyrölän luontopolulla. Sen varrella kasvoi niin paljon ihania kasveja, joten mun oli pakko tehdä toinen postaus, joka keskittyy enemmän juuri noihin kasveihin. Suopursut (Rhododendron tomentosum) kukkivat!!! En ole ikinä nähnyt niiden kukkivan! Ne olivat niin kauniita. Ja koko paikka oli kasvun vallassa. Ainoa asia, mitä jäin pohtimaan oli, että on hassua asua jo niin ylhäällä pohjoisessa, että valkovuokkoja (Anemone nemorosa) ei täällä näy.

Nyrölä plants mossinside_forest lieko red_plants rocks sorbus suopursu swamp_plant swamp-water

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s