Garden
Leave a Comment

Zucchini sex!

zucchini flowers

I gave a little help for my zucchinis. Because all of the three seedlings are beautifully blooming! To get a good harvest from them I assisted their pollination (basically I was the third wheel in their sex life). I twiddled their anthers (the male part of the plants) with a cotton swab and then changed to the flowers with stigmas (the female parts). Hopefully the result is lots of zucchinis!


 

Autoin hieman mun kesäkurpitsoja. Koska kaikki ne kolme tainta kukkivat jo ihanasti! Jotta satoa saataisiin runsaasti, niin avustin siis hieman pölytyksessä (toisin sanoen toimin kolmantena pyöränä kasvieni seksielämässä). Pyörittelin pumpulipuikkoa ensin kukissa, joissa oli siitepölyä (eli heteissä) ja sitten vaihdoin kukkiin, joista löytyi emi. Toivottavasti tuloksena syntyy paljon kesäkurpitsoja!

zucchini flowers

zucchini anther

The anther inside the flower.

 

zucchini flowers

Pollen on a cotton swap.

zucchini_1zucchini flowers

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s