Nature
Leave a Comment

Foundation for Deep Ecology

brazil rainforest

Few days ago I bumped into a series of shocking photos released by the Foundation For Deep Ecology. The pics show how we destroy our planet. Now let’s get it clear: I am not a environmental activist in the roughest and toughest kind of way but I’ve born deep in the countryside, in between the fields and forests and I have a very high respect for our nature. I still remember the sadness and feeling of something been ripped apart from me when I saw my childhood forest torn down a decade ago. In my life I try to live close to nature, collaborating with it, cherishing and respecting it. And there is nothing else making me more angry and frustrated than people. Irresponsible people who don’t  care. I just heard that this year the population of bumble bees has decreased to 50% of last years population in North America. Just because of the climate change that we still deny. That is the saddest thing. In my darkest moments I hope and I know that our planet is not going to last much longer and it will revenge. I think we deserve it.


 

Muutama päivä sitten törmäsin ns. syvän ekologian säätiön (Foundation for Deep Ecology) julkaisemaan  aika järkyttävään kuvasarjaan. Kuvista näkee, miten tuhoamme omaa planeettaamme. Tehdäänpäs yksi asia ensin selväksi: miä en ole mikään kovan luokan antaumuksellinen ympäristöaktivisti mutta olen syntynyt syvällä maaseudulla, peltojen ja metsien välissä. Kunnioitukseni luontoa kohtaan on siis todella kova. Muistan vieläkin sen surun tunteen, kuin jotain olisi revitty minusta irti, kun näin lapsuuden metsäni kaadettuna 10 vuotta sitten. Omassa elämässäni koitan elää lähellä luontoa, yhteistyössä sen kanssa, vaalien ja kunnioittaen sitä. Ja mikään muu ei tee mua yhtä vihaiseksi ja turhautuneeksi kuin ihmiset. Vastuuttomat ihmiset, jotka eivät välitä. Kuulin juuri, että tänä vuonna Pohjois-Amerikan mehiläisten populaatiot ovat vähentyneet puoleen viime vuoden populaatioista. Vain ilmastonmuutoksen takia, jota emme edelleenkään tunnusta olevan olemassa. Kuinka surullista. Pimeimpinä hetkinäni toivon ja tiedänkin, että planeettamme ei jaksa enää tätä kovin pitkään ja se myös kostaa. Mun mielestä me ansaitaan se.

greenhouses_spain

Greenhouses cover the land in Almeria, Spain.

new_delhi

New Delhi area, India.

oil

Oil fields, California, US.

rubbish_surfing

Surfing in rubbish, Java, Indonesia.

waterfall_ice

In the Arctic and Antarctic areas, the ice is melting.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s