Garden
Leave a Comment

Balcony garden extravaganza

pelargonium

Everything is out!!! The fact is I got bored and then I got inspired by the few hours of sunshine yesterday. There’s still going to be cold nights but I just couldn’t hold my horses any longer. I planted the zucchini seedlings out into the reclaimed buildings trash bags. Then I bought two cherry tomato seedlings, ‘Black Magic’ which makes beautiful and sweet brown-red tomatoes. Like chocolate tomatoes. They are now in one of the wooden boxes. The kales were planted, too, and with them I planted some salad mix seeds and sweet peas. So everything I planned are now actually growing in our balcony. From now on it’s just watering and taking care of them. I also want some colour there so I bought a few bright-coloured pelargoniums there. I have to add some more colour later.


 

Kaikki taimet ovat ulkona!!! Totuus on, että miä kyllästyin odottamaan ja sitten eilen intouduin muutamasta auringonpaisteisesta tunnista. Ihan varmasti edessä on kylmiä öitä, mutta en vaan pystynyt enää. Istutin jopa kesäkurpitsan taimet ulos kierrätettyihin rakennustyömaan roskapusseihin. Ostin pari taimea kirsikkatomaatteja ‘Black Magic’-lajiketta, joista tulee kauniita ja makeita ruskeanpunaisia tomaatteja. Niin kuin suklaatomaatit. Nyt ne kasvavat yhdessä puulaatikossa. Kaalien taimet (mustakaali, ruusukaali ja parsakaali) pääsivät myös lopulliseen kotiinsa ja niiden kanssa kylvin vielä salaattimiksin siemeniä sekä sokerihernettä. Joten kaikki, mitä suunnittelinkin parvekkeelle pistäväni, on nyt siellä. Tästä eteenpäin se on sitten vain kastelua ja kasvien hoitoa. Haluan parvekkeelle myös hieman väriä, joten ostin jo muutamat kirkkaanväriset pelargonit piristämään menoa. Täytyy laajentaa värimaailmaa myöhemmin.

 

balcony balcony2 chilis herbs kale_box tomato_pelargonium zucchini_bags zucchini_out

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s