Floral, Plantae
Leave a Comment

Edible flowers for the special party

oxalis

phlox flowers

CONGRATULATIONS TO ALL GRADUATES!

Yesterday we had this lovely girl’s graduation party to attend to and the Chef of our family made wonderful food for it. There were beautiful edible flowers like Phlox and Verbena flowers and  (ordered from Mimis webshop) on top of the cakes and pannacotta desserts. He also collected some wood sorrels (Oxalis acetosella) and its flowers on top of the savory bread cakes. And new growths of the spruce trees. Yummy!


 

ONNEKSI OLKOON KAIKILLE UUSILLE YLIOPPILAILLE JA MUILLE VALMISTUNEILLE!

Eilen olimme tämän ihanan tytön lakkiaisissa ja perheemme Kokki teki avustuksellamme ihan mahtavat ruuat juhliin. Kakkujen päällä ja pannacotta-jälkiruokien koristeena käytettiin syötäviä kukkia, kuten leimua (Phlox sp.) ja verbenaa (Verbena sp.), jotka tilattiin Mimis-nettikaupasta. Kokki oli myös kerännyt voileipäkakkujen päälle ketunleipiä ja niiden kukkia (Oxalis acetosella). Ja kuusenkerkkiä koristeeksi kaikkeen. Herkullista!

cakes pannacotta cake edible flowers

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s