Garden, Plantae
Leave a Comment

Garden trends from Chelsea

garden trends

wild flowers

 

If you are a gardener and you have a regular job, you are the one to miss the RHS Chelsea Flower Show. Because it’s always in the busiest time of the year for professional gardeners. This happened to me also. But nevertheless, I explored the show and its trends from the wonderful world of Internet and gathered my favorites. The main thing is definitely the fact that we are going to a more natural kind of feeling in our gardening world. Not so much strict and stiff gardening design but more forest and wilderness, accidents and surprises. I love it! Especially the green roofs and wild water elements are my favorites. Sounds like Scandinavia!

Trends gathered from 1, 2, 3, 4.


 

Jos oot puutarhuri ja käyt säännöllisesti töissä, niin takuuvarmasti siä oot se, joka missaa joka kevät vuoden suurimman puutarhatapahtuman eli RHS Chelsea Flower Shown. Koska se järjestetään ammattipuutarhureiden vuoden kiireisimpään aikaan. Tämä tapahtui siis mullekin tänä vuonna. Mutta joka tapauksessa, tutkiskelin näyttelyn antia netin ihmemaan kautta ja keräsin omat suosikkini tänne. Selkeä päälinja puutarhasuunnittelussa on, että menemme enemmän kohti luonnollisempaa fiilistä. Ei enää tarkkaa ja jäykkää suunnittelua vaan enemmän metsää ja villiintymistä, vahinkoja ja yllätyksiä. Mahtavaa! Varsinkin vihreät katot ja vapaasti virtaavat vesielementit ovat mun suosikkeja. Kuulostaa ihan Skandinavialta!

Trendit kerätty näistä 1, 2, 3, 4.

gardening trends 2015

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s