Places
Leave a Comment

Craft Museum of Finland

Finnish textiles

When I moved to Jyväskylä the first things I decided was to visit the Craft Museum of Finland which is located here. Because I love traditional handcrafts and have almost made my living in that field of culture (maybe in the future I will). The museum is quite small but it has such a wonderful things inside it. Interactive things, old school crafts, beautiful textiles and modern ways of using traditional skills. Like carpenter Esa Niiranen‘s skateboards made of Finnish wood, birch bark and reclaimed old textiles. Totally worth visiting.


 

Kun muutin Jyväskylään, ensimmäisiä asioita joita päätin tehdä, oli käydä viimein Suomen käsityön museossa, joka siis täällä sijaitsee. Koska miä rakastan perinteisiä käsitöitä ja oon melkein siirtynyt työurallanikin siihen suuntaan (ehkä tulevaisuudessa vielä siirrynkin). Tuo museo on aika pieni, mutta silti se pitää sisällään kaikenlaisia ihastuttavia juttuja. Interaktiivisia asioita, vanhan ajan käsitöitä, kauniita tekstiilejä ja myös moderneja tapoja hyödyntää vanhoja perinteisiä tekniikoita. Kuten mallipuuseppä Esa Niirasen skeittilaudat, jotka on tehty suomalaisesta puusta, tuohesta ja kierrätetyistä vanhoista perinneliinoista. Ehdottomasti siis visiitin arvoinen paikka.

berries_art candles clothes color_skateboards museum_of_crafts natural_colors ribbons skateboards_esa_niiranen toys

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s