Floral
Leave a Comment

Summer flowers (for Midsummer)

 

lupine, raspberry, lady's mantle

In the summer time the best thing is that you have a free entrance to our natural florist of all time: mother nature. I have changed the flower bouquets in our home so many times already. And every single one has been amazing! I love lupines (Lupinus polyphyllus), lady’s mantle (Alchemilla mollis) and wild raspberry (Rubus idaeus) and all of them grow in Finland.

To make the flowers last longer cut the stems with a sharp knife (no scissors) and put them in a fresh cold water. Let the flowers adjust for a few hour in water in a about +5 Celsius degrees (a fridge is perfect).


 

Kesällä parasta on se, että meillä kaikilla on vapaa pääsy kaikkien aikojen floristin putiikkiin: omaan luontoomme. Olen tehnyt ja vaihdellut kotimme kukkakimppuja ja -asetelmia jo niin monta kertaa. Ja jokainen niistä on ollut aivan mahtava! Rakastan lupiineja (Lupinus polyphyllus), poimulehteä (Alchemilla mollis) ja villivadelmaa (Rubus idaeus) ja kaikki ne kasvavat luonnonvaraisina Suomessa.

Jotta kesän kukat kestäisivät maljakossa pidempään, leikkaa kukkien varret terävällä veitsillä (ei saksilla, joka vain murskaa varret) ja pistä kukat puhtaaseen ja kylmähköön veteen. Siirrä kukat vesiastiassaan esim. jääkaappiin tai muuhun viileään paikkaan (n. + 5 astetta) ja anna niiden sopeutua vedessä muutaman tunnin ajan.

summer_flowers_namedsummer_flowers_2 summer_flowers_closesummer_flowers3

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s