Garden
Leave a Comment

Colour-blocking with plants

Djurgården flowers

More from Stockholm, Sweden. This post is about the wonderful colour-blocking style that the gardeners have used in the Djurgården park. In a one corner of the park there was a large area with big flowerbeds, splashes of colour used perfectly. The huge planting areas were full of different annual summer flowers, together making a longer line of colours. It was like a Pantone colour map. It made a totally different effect for the visitor to see these big colour areas compared to if they would have mixed the colours and flowers in one flowerbed (like usually in Finland).


 

Lisää Tukholmasta. Tää postaus on kokonaan omistettu mahtaville Djurgårdenin puutarhureille ja miten he olivat hyödyntäneet värien käyttöä puiston eri alueiden suunnittelussa. Puiston yhdellä laidalla oli iso alue, jossa oli useita suuria kukkapenkkejä, kuin värimeriä! Valtavat istutusalueet olivat täynnä erilaisia kesäkukkia ja yhdessä penkit muodostivat pidemmän värijonon, ihan kuin Pantonen värikartta. Se efekti, minkä isot värialueet saivat aikaan oli kyllä ihan toista maata kuin jos eriväriset kukat olisivat olleet sekaisin samassa kukkapenkissä (vrt. Suomi).

blue_bench colors red_bench red_bench2 white_bench white_red yellow_bench

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s