Creative
Leave a Comment

Wild herb cookbook

sami tallberg wild herb cookbook

Sometimes it’s better to wait for something to be found than just spend money to get it right away. This happened with a book we just found from the flea market and it was so cheap. It’s Sami Tallberg‘s Wild Herb Cookbook that we’ve been talking about purchasing for a long time. The book is just meant for us because it combines the passions of us two: cooking and plants. The Chef loves the simple recipes and I love the facts of foraging plants for food. Perfect! I always knew that there’s so much to use in Finland’s nature, but this book finally gives me some instructions (and boy, I love the nonfiction and informational books). The book has sections for each foraged plant with one recipe to use it. There’s also information about the season charts and other useful things. (And also, I didn’t know that the book comes in English, too! I actually like it more that way.)


 

Joskus on parempaa ja mielenkiintoisempaa odotella jonkun asian tulevan löydetyksi kuin hankkia se isolla rahalla heti. Näin tapahtui juuri tämän kirjan kanssa, jonka löysimme hetki sitten kirpparilta ja se oli todella halpa. Kirjahan on Sami Tallbergin Villiyrtti keittokirja, joka on ollut meidän hankintalistalla jo pidemmän aikaa. Tuo kirja on niin tarkoitettu meille, koska se yhdistää meidän kummankin intohimot: ruuanlaiton ja kasvit. Kokki rakastaa simppeleitä reseptejä ja miä rakastan tietopaketteja, mitä kasveja voi käyttää ruuiksi. Täydellistä! Oon aina tiennyt, että Suomen luonnosta löytyy kaikkea hyödyllistä, mutta tämä kirja antaa mulle vihdoin vähän ohjeistusta (ja miähän rakastan tietokirjoja). Kirjassa on omat osionsa jokaiselle kerättävälle kasville ja resepti kasvin käyttöön. Ja sieltä löytyy myös taulukko, josta voi katsoa sesongin kasvit ja muutakin hyödyllistä infoa. (Ja en tiennyt, että tuota kirjaa saa englanniksikin! Vielä parempaa.)

availability cicely fish sausages wild_herbs_cherry

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s