Garden
Comments 2

Balcony and July

balcony garden

sweet potato basket

It’s been a long time since I’ve shown you our balcony garden. Now is the perfect time because we’ve just noticed how green and big our garden is and, of course, wonderful. We’ve been harvesting herbs, komatsuna and salads already, all delicious. The tomatoes are so big we had to move them and put some strings to hold them up. And there’s lots of little tomatoes on their way. There’s some new flowering annuals, also like summer clove. And a big pot for different herbs. I’m loving it and cannot wait to harvest even more.


 

On kulunut aika pitkä aika siitä, kun viimeksi oon näyttänyt meidän parvekepuutarhaa. Nyt on ihan täydellinen aika pistää kuvia siitä, koska tajusimme vasta itsekin miten vihreäksi ja isoksi puutarhamme on muodostunut. Ja se on tietenkin ihanaa! Ollaan jo saatu maustettua ruokia omilla yrteillä, tehty komatsunasta japanilaista ruokaa ja piristetty salaatteja omilla erikoissalaateilla, kaikki on ollut herkullista. Tomaatit ovat venähtäneet niin pitkiksi, että jouduimme muuttamaan niiden paikkaa ja virittelemään naruja niiden tueksi (ja alunperin luulin siis ostavani MATALIA kirsikkatomaatteja). Ja pikku tomaatteja on myös jo tuloillaan. Sitten on uusia kukkiviakin kasveja kuten kesäneilikka ja poutapilvi. Ja iso ruukullinen erilaisia yrttejä. Rakastan tuota kaikkea ja en malta odottaa sadonkorjuuta.

sweet_potato

Dark sweet potato

komatsuna

Komatsuna has been harvested already.

herbs

Lavender, mint, thyme and oregano.

zucchini vegetables tomato shadow_plants bataattikori balcony2

Advertisements

2 Comments

  1. Your balcony looks great. The type of place I’d like to spend all summer. I love growing herbs and bought a curry plant and a lemon balm plant recently. Fantastic smells!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s