Creative
Comments 2

Landscape architecture blogs that I like

Lately I’ve found myself again and again sourcing everything including landscape design and landscape architecture. My pinterest is all about it, I’m googling it all the time and I’m starting to really think that it could be my next step. I guess I’m having a some sort of epiphany: I’ve always wanted to somehow combine my creative and design skills and the love and knowledge of plants. I love mathematics and exact plans and I want to design better gardens and natural places for people. Landscape architecture ticks all the boxes. I’m intrigued.

Here’s what I’ve found so far in my research:

 • I guess everyone who knows anything about landscape architecture, knows this blog. But I’m a beginner so this is all new for me. Loving all the illustrations. bldgblog.blogspot.fi

 

bldg blog

 

 

 • One of my favourites so far. You can browse the site like a blog or then use choose keywords like a country or design studio. Cool landscape architecture designs and wonderful photos. landezine.com

 

landezine

 

 

 • This blog is written by many different garden professionals around the USA and it’s been named as one of the best and innovative garden blogs. It’s a bit more down to earth (not so sleek and stylish as maybe the Landezine is) but it also has some landscape and garden architecture posts. gardenrant.com

 

gardenrant

 

 

 • Piet Oudolf. This is the first name you’ll have to know if you want to know anything about landscape architecture. The guy is the master. Respect. (And his website is awesome!) oudolf.com

 

piet oudolf

 

 

 • If you want to visit a cool and fresh plant and garden blog/magazine you have to visit the Planthunter. It’s so beautifully designed and greatly edited. I love it. theplanthunter.com.au

 

planthunter

 

 

 • This is a classic one, too: Gardenista. A sister blog/online magazine to Remodelista. The website is full of anything, and I mean ANYTHING, that has anything to do with plants. gardenista.com

 

gardenista

 

 


 

Viime aikoina oon löytänyt itseni yhä uudestaan ja uudestaan tutkailemasta kaikkea, mikä liittyy maisemasuunnitteluun ja maisema-arkkitehtuuriin. Mun pinterest on täynnä aiheeseen liittyviä kuvia, googlailen sanoja koko ajan ja oon alkanut miettimään, voisiko maisema-arkkitehtuuri olla mun seuraava askel. Luulen, että oon kokenut jonkinlaisen valaistumisen: oon aina halunnut jotenkin yhdistää luovuuteni ja suunnittelijan taitoni kaikkeen tietooni kasveista. Ja rakastan matematiikkaa ja tarkkoja suunnitelmia ja haluan suunnitella parempia puutarhoja ja luonnollisia tiloja ihmisille. Maisema-arkkitehtuurissa yhdistyy nämä kaikki. Minua kiehtoo tämä asia…

Tutkimuksissani olen tähän mennessä löytänyt muutamia mahtavia blogeja:

 • Luulen, että kukaan joka tietää mitään maisema-arkkitehtuurista, tietää jo tämän blogin. Mutta miä oonkin vasta aloittelija, joten tämäkin on uutta mulle. Rakastan blogissa kaikkia siellä olevia luonnoksia. bldgblog.blogspot.fi
 • Yksi mun suosikeista tähän mennessä. Landezinen laajalla sivustolla voi selata eri projekteja kuin blogia tai sitten voi valikoida niitä eri avainsanojen perusteella (esim. maat, suunnittelustudiot..). Cooleja maisema-arkkitehtuurisuunnitelmia ja mahtavia kuvia.  landezine.com
 • Tätä blogia kirjoittaa moni puutarha-alan ammattilainen Yhdysvalloista ja se on nimetty yhdeksi parhaimmista ja innovatiivisimmasta puutarhablogeista. Se on vähän enemmän kädet-mullassa-henkinen (ei niin tyylikäs kuin esim. Landezine) mutta sieltäkin löytyy maisema- ja puutarhasuunnitteluun liittyviä postauksia. gardenrant.com
 • Piet Oudolf. Tämän nimen opit tuntemaan ensimmäisenä, jos tiedät mitään maisema-arkkitehtuurista. Mieshän on itse mestari. Kunnioitan. (Ja hänen nettisivunsa on ihan uskomattoman hieno!) oudolf.com
 • Jos haluat käydä coolissa ja suunnittelultaan raikkaassa kasvi- ja puutarhablogissa, niin käy ehdottomasti Planthunterissa. Se on tajuttoman kauniisti suunniteltu ja jutut toimitettu ammattitaidolla. Rakastan tätä. theplanthunter.com.au
 • Tämä on klassikko: Gardenista. Sen rinnakkaisblogi on ehkä monille sisustajille tuttu Remodelista, joten tyylikkyys on taattua. Sivusto on täynnä kaikkea, mikä liittyy kasveihin. gardenista.com

 

 

Advertisements

2 Comments

 1. I recommend landscape architecture as a career. No job is perfect but being a landscape architect is always interesting. I hadn’t seen some of the blogs you selected. Thanks for the insight. -Valerie

  Liked by 1 person

  • Great that there was some new blogs for you, too. The career in the field of landscape architecture is definitely something that I’m thinking seriously. Thanks for the encouragement!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s