Creative
Leave a Comment

CHAYR: Sitting on a field

CHAYR

I’m always intrigued when designers use ecological and natural materials when they bring something new to this world. Because let’s face it: there’s enough everything already. We don’t need another plastic chair. But we may need a seat called CHAYR by Henry&co just because it’s something quite smart. It’s made of hay, straw and wood. I love the sound of that, too. It takes me back to my childhood summers and the golden yellow fields, hay flowing in the wind. And I really love the modern look. Again, a design that I really look up to just because it really shows how to design something contemporary with the feeling of nature. Cool.


Oon aina kiinnostunut, kun suunnittelijat käyttävät ekologisia ja luonnollisia materiaaleja suunnittellessaan jotain uutta tähän maalmaan. Koska hei: tässä maailmassa on jo ihan tarpeeksi kaikkea. Emme todellakaan tarvitse uusia muovituoleja. Mutta ehkä tarvitsemme jakkaran nimeltä CHAYR, jonka on suunnitellut Henry&co. Ihan vain siksi, että se on oikeasti järkevästi suunniteltu. Jakkara on tehty heinistä, ruohosta ja puusta. Kuulostaapa ihanalta! Tulee mieleen lapsuuden kesät ja kullankeltaiset viljapellot, jotka aaltoilivat tuulen mukana. Ja rakastan myös sitä, miten modernilta tuo jakkara näyttää. Tuollaista suunnittelua arvostan: uudenlaista, raikkaan näköistä, mutta jossa kunnioitetaan luonnon materiaaleja. Cool.

CHAYR CHAYR-Seat-Henry-and-Co-3

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s