Home
Comments 2

Natural home

materials_featured2

It took me 30 years to realize what’s my style when it comes to the interior of my home. I had a too long retro period. It ended with my design studies over 10 years ago. I sold everything and traveled to India. When I came back, I liked everything with graphical prints, black & white, strong colour blocking. But when I became we and we moved in together few years ago, everything changed again. I think I found my home in my heart and I don’t mean our first apartment (which technically was quite awful). But there was light, there was space. I slowly sold again my old stuff. I wanted everything to be natural, neutral, kind of soft and simple, more close to nature. More wabi-sabi.

The greatest thing is that we have the same taste when it comes to our home’s interior. We love raw wood, linen, white and neutrals, woolleather, claymaking furniture ourselves, simplicity. There’s nothing better than washed and fresh white linen sheets in our futon bed. And this is the first interior where I’m actually calm. I have a place where I can relax, get a feeling of tranquility.


 

Kesti 30 vuotta tajuta, mikä mun oma sisustustyyli oikeastaan on. Mulla oli aivan liian pitkä retrokausi. Se loppui samaan aikaan kuin muotoilun opintoni, joista on jo yli 10 vuotta. Myin kaiken ja matkustin Intiaan. Kun tulin takaisin ja sisustin pikkuista yksiötäni, alkoi graafisten printtien, mustan ja valkoisen, vahvojen värien aikakausi. Mutta kun minusta tuli me ja minun asunnoista tulikin meidän asunto, tyyli muuttui taas. Ehkä siinä vaiheessa löysin kodin jostain sisältäni enkä niinkään fyysisestä paikasta (ensimmäinen yhteinen asuntomme oli aika kamala muovimattoineen ja hajoavine lastulevykeittiöineen). Mutta asunnossa oli reilusti valoa ja tilaa. Hiljalleen möin jälleen kaikki tavarani pois. Halusin, että sisustus olisi luonnollista, neutraaleja sävyjä, jotenkin pehmeää ja yksinkertaista, lähempänä luontoa. Enemmän wabi-sabia.

Mahtavinta on, että meillä kummallakin on ihan samanlainen maku sisustuksen suhteen. Rakastamme raakapuuta, pellavaa, valkoista ja neutraaleja sävyjä, villaa, nahkaa, savea, itsetehtyjä huonekaluja, yksinkertaisuutta. Mikään ei ole parempaa kuin juuri pestyt, valkoiset pellavalakanat futonsängyssämme. Tämä sisustus on ehkä ensimmäinen, jossa tunnen itseni rauhalliseksi. Nyt mulla on paikka, jossa voin rentoutua ja tuntea jonkinlaista rauhaa.

tray teak_door table stuff shingle shingle_veneer_wool rug pot3 pot2 pot_1 OSB lamp fur cork bed bathroom materials_featured

Advertisements

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s