Creative
Leave a Comment

Growing vegetables in space

NASA vegetables

Good news for all of the future astronauts traveling long distances to other planets and galaxies! You will have some fresh vegetables! Because NASA has managed to grow some red romaine lettuce on the international space station for the first time. I have to admit that I actually thought that it would’ve been done, like, ages ago (maybe I’ve watched too many science fiction movies…). But I guess not. Well, anyway it’s a wonderful thing. The vegetable production system uses LED lights (red, green, blue) to grow the plants. Now I’m just waiting for the whole garden to be possible in space.


Hyviä uutisia kaikille tulevaisuuden avaruusmatkailijoille, jotka matkustavat pitkiä matkoja eri planeetoille ja ehkä galakseihinkin! Saatte nimittäin matkaanne myös tuoreita kasviksia! Koska NASA on onnistunut kasvattamaan ensimmäistä kertaa ikinä punaista romainesalaattia kansainvälisellä avaruusasemallaan. Mun täytyy tunnustaa, että jotenkin kuvittelin, että se olisi ollut mahdollista jo kauan aikaa sitten  (ehkä oon katsonut liikaa scifi-leffoja…). Mutta ehkä ei sitten. Jokatapauksessa tämähän on mahtava uutinen! Kasvisten kasvatussysteemi avaruudessa perustuu erivärisiin LED-valoihin, joiden avulla kasvu onnistuu. Nyt vain odottelen, että saadaan sinne avaruuteen kokonainen puutarha.

NASA lettuce

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s