Places
Comment 1

Self-service flower shop

kukat teille flower shop

A while ago I visited Tampere to see my lovely garden girls and we bumped into this self-service flower shop. We had to check it out, of course, with our critical florist eyes. (I took few pics with phone so the quality isn’t that great but you get the point.)

The ‘Kukat teille’ flower shop had incredibly colourful exterior, painted by kids from Tampere schools. The interior was full of light with huge windows and wooden staircase and white walls. The cost of the flower arrangements and plants was lower than in a normal flower shop. I think the word for what we felt was confusion. At the same time I liked the idea and then I didn’t. Outside it felt too hippy, inside it was so nice, so Scandinavian. The prices were great, but you might want to have some customer service and someone to give some advice. But what I really liked is how the little shop got us all thinking about new ways to sell flowers. Shaking us a bit…


Jokunen aika sitten käväisin Tampereella viettämässä iltaa ihanien puutarhakoulukavereiden kanssa ja törmäsimme tähän itsepalvelu-kukkakauppaan. Tottakai meidän piti heti käydä tsekkaamassa se tarkemmin. (Otin muutamia kuvia puhelimellani, joten laatu ei ole niin mahtava, mutta ehkä idea välittyy.)

Kukat teille -kukkakaupalla on tajuttoman värikäs ulkokuori, jonka ovat maalanneet tamperelaiset koululaiset. Sisäpuolelta kukkakauppa taas oli valoisa isojen ikkunoiden, puisten portaikkojen ja valkoisten seinien ansiosta. Kukkakimppujen ja kasvien hinnat olivat alhaisemmat kuin tavallisessa kukkakaupassa. Kun pyörimme kaupan sisällä, meidät valtasi hämmennys. Samaan aikaan pidin koko paikan ideasta ja sitten taas en. Ulkopuolelta se oli mun makuuni ihan liian hippimäinen, sisäpuolelta taas kauniin skandinaavinen. Halvat hinnat on välillä oikein kiva juttu, mutta mitäs sitten kun tarvitsee asiakaspalvelua ja jonkun antamaan neuvoja. Mutta parasta oli, että tuo pieni kauppa sai meidät kaikki miettimään uusia tapoja myydä kukkia. Herätteli vähän ideoita…

kukat teille flower shopkukat teille flower shop kukat_teille_3 kukat_teille_4 kukat_teille_plants

Advertisements

1 Comment

  1. Pingback: Day 1 – Self-Service Flower Shop

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s