Creative
Leave a Comment

Edyn Smart Garden System

edyn

Edyn-Sensor-Yves-Behar-fuseproject-4

Take a look at your gardening future! Edyn Smart Garden System is actually quite cool. I’ve been waiting for some kind of modern technology system or app for gardening and maybe this is it. The whole Edyn project started on Kickstarter one year ago. And now it’s ready for us regular users. The yellow solar-powered sensor is planted in your soil where the sensor monitors your garden’s environmental conditions like humidity, air temperature and sunlight. Then you get guidance to your Edyn app and it’s easier for you to know how much to water your plants or what’s wrong with them. I don’t know if the sensor checks also the soil’s pH (acidity) but that would be an awesome thing, too. Apps for easy gardening are still hard to find (because I think no one makes them) so it’s so nice to see Edyn blossom.


Tsekatkaapas puutarhan hoidon tulevaisuuteen! Edyn Smart Garden System on oikeastaan aika cool! Oonkin odottanut jotain modernia ja helppoa teknologiaa puutarhan hoidon avuksi ja ehkä tämä on se. Koko Edyn projekti sai alkunsa Kickstarterissa noin vuosi sitten ja nyt se on valmiina myös kuluttajamyyntiin. Keltainen aurinkoenergialla toimiva sensori työnnetään puutarhan maaperään, josta se monitoroi maaperän sekä ilman olosuhteita kuten lämpötilaa, kosteutta ja valon määrää. Sensori lähettää kaikesta näistä tiedot Edyn-applikaatioon, josta voit seurata tarvitseeko kasvisi kastelua tai mikä niillä on ehkä hätänä. En tiedä, tarkkaileeko sensori myös maan pH-tasapainoa (happamuutta) mutta sekin olisi mahtava juttu. Applikaatioita puutarhan hoidon tueksi ja iloksi on yhä todella vaikeaa löytää (ehkä koska ketään ei kiinnosta tehdä sellaisia), joten on mahtavaa nähdä jotain Edynin kaltaista markkinoilla.

Edyn smart garden systemEdyn-Sensor-Yves-Behar-fuseproject-1app2  app1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s