DIY
Leave a Comment

DIY: Multicolored sheep skin

sheep skin

Natural materials are the greatest just because they usually work the best whatever use you have for them. Like the fur: the real sheep fur/skin/wool is so warm that nothing really beats it. So when I got the chance to buy the unused little pieces of sheep skin (40€/kg) from the local sheep farm, I was delighted and saw the wonderful opportunity to make a bigger multicolored sheep skin, perfect butt warmer for the cold autumn and winter pique-niques or just a nice interior element for our home. I chose three different sized, brown pieces. They actually fit together perfectly which was nice surprise. I had strong cotton thread to sew the pieces together. I was really pleased with myself because I got beautiful sheep skin really cheap and I know that it will be in good use for the rest of my life.


Luonnonmateriaalit ovat kyllä mahtavinta ikinä, koska yleensä ne ovat edelleen käyttötarkoituksesta riippumatta paras valinta. Kuten turkis: oikea lampaas turkki/talja/villa on niin lämmin, että mikään ei kyllä voita sitä. Joten kun eteeni tuli mahdollisuus ostaa pieniä lampaantaljojen ylijäämäpaloja (40 €/kg) paikalliselta Aholan lammastilalta, olin ihan fiiliksissä ja näin mahdollisuuden luoda paloista iso, monivärinen lampaantalja. Täydellinen pyllynlämmitin kylmiin syksyn ja talven piknik-hetkiin tai vain ihana sisustuselementti kotiin. Valitsin kolme eri kokoista, ruskeaa palaa. Ne sopivat yhteen lähes täydellisesti, mikä oli oikein mukava yllätys. Varastoistani löytyi vahvaa puuvillalankaa, jolla ompelin palat yhteen. Olin niin tyytyväinen lopputulokseen ja itseeni, sillä sain kauniin lampaantaljan todella halvalla ja pienellä vaivalla ja tiedän, että tulen käyttämään sitä koko loppuelämäni.

sheep skinsheep_fur_backthreadstitches

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s