Floral
Comment 1

D for Delphinium (and Dior)

The whole fashion world is gathered in Paris at the moment and what a WOW!-moment it was yesterday when Dior had its fashion show. They had an amazing mountain covered with blue delphinium flowers in the courtyard of Louvre. I saw the pics and immediately the gardener/florist in me was intriqued: how is that possible, how many flowers are there, how are the flowers staying up, how many people they needed to make that possible? Because that mountain is a bit scary as well as beautiful. But I guess everything is possible for Dior and its designer Raf Simons. Alexandre de Betak, who oversees Dior’s show venues collaborated with Parisian florist Eric Chauvin to make Simons’ dream come true. But here’s some numbers:

  • 300,000 delphinium stems
  • 100 gardeners/workers to built everything up
  • 15 semi-trucks to bring the scaffolding
  • 18 meters high mountain

Photos from here and here.


 

Koko muotimaailma on tällä hetkellä kokoontunut Pariisin muotiviikoille ja mikä VAU!-hetki se olikaan, kun Dior piti eilen illalla oman näytöksensä. Paikkana oli mahtava, sinisillä ritarinkannuksilla (Delphinium) päällystetty vuori Louvren sisäpihalla. Näin illalla kuvat ja puutarhuri/floristi sisälläni tietenkin heti kiinnostui, miten moinen on edes mahdollista: kuinka monta kukkaa tuossa vuoressa on, kuinka kukat pysyvät hengissä ja pystyssä, kuinka monta ihmistä rakennelman kokoamiseen tarvitaan? Koska tuo vuori on samaan aikaan hieman pelottava ja kaunis. Mutta selvästi kaikki on mahdollista Diorille ja sen pääsuunnittelija Raf Simonsille. Näytöksien tapahtumapaikoista vastaava Alexandre de Betak ja pariisilainen floristi Eric Chauvin toteuttivat Simonsin unelman yhteistyössä. Mutta nyt vähän lukuja:

  • 300 000 ritarinkannusta (oksaa)
  • 100 puutarhuria/työntekijää
  • 15 rekkalastillista rakennustelineitä 
  • 18 metriä korkea vuori

Time lapse video of making the mountain:http://graphics8.nytimes.com/video/players/offsite/index.html?videoId=100000003953096

Dior Delphinium dior_delphinium_gardeners dior_delphinium_inside rihanna_dior_delphinium

Advertisements

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s