DIY
Leave a Comment

DIY: Eucalyptus wreaths

It’s definitely a sign of long polar nights coming when the only moments to photograph give you a bit blue photos. But that’s okay, I think. And blue goes well with the star of these photos: Eucalyptus. This year I wanted my winter wreaths to be natural, simple and almost grey so eucalyptus was the choice! I bought a few branches so I could try different things. Buying single branches is very affordable and the other stuff you need are also quite cheap: cotton/hemp/linen string and metal string.

  1. To make a round wreath I just made a simple circle with the metal string. I cut the eucalyptus branch in little pieces and started to roll them around the circle. You can also add little metal string pieces to keep the branches in form. And then just add as much as you like.
  2. The other “wreath” is just a branch hanging with cotton string. So simple and beautiful!

The eucalyptus dries up nicely in a warm and airy space so you can just hang your fresh wreaths and they will look almost the same one week later.


 

On ihan selkeä kaamoksen ja pimeän talven tulemisen merkki, kun ainoat mahdolliset hetket valokuvaukseen antaa vain sinisen sävyisiä kuvia (luonnonvalossa siis). Mutta se on ihan ookoo, mun mielestä. Sininen sopii hyvin näiden valokuvien tähden, eukalyptuksen, kanssa. Tänä vuonna halusin talveksi luonnollisia, yksinkertaisia ja melkein harmaita kransseja, joten eukalyptus oli ihan mahtava valinta! Ostin siis muutamat oksat, jotta voisin kokeilla eri juttuja. Niiden ostaminen on muuten todella edullista eikä muutkaan materiaalit kranssien tekemiseen ole mitenkään kalliita. Tarvitset vain puuvilla/hamppu/pellavanarua ja paksuhkoa metallilankaa.

  1. Pyöreän kranssin valmistus aloitetaan taivuttamalla metallilangasta halutun kokoinen ympyrä. Sitten leikkasin eukalyptuksen oksasta pienempiä oksia ja kieritin niitä yksitellen metalliympyrän ympäri. Tarvittaessa oksia voi kiinnittää vielä paremmin pienillä metallilangan paloilla. Sitten vain lisätään oksia niin paljon kuin halutaan.
  2. Toinen “kranssi” on vain kokonainen eukalyptuksen oksa, jonka päähän on sidottu puuvillanaru. Niin yksinkertaista ja kaunista!

Eukalyptus kuivuu hyvin lämpimässä ja ilmavassa paikassa, joten kun ripustat tuoreet kranssit ja oksat kuivumaan, niin viikon päästä ne näyttävät lähes samanlaisilta.

eucalyptus4 eucalyptus3 eucalyptustoolseucalyptuswreath3wreath_closeeucalyptus1eucalyptuseucalyptusstring2eucalyptus

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s