Garden
Comments 2

TOP 3: Japan gardens

Kenroku-en Japan Kanazawa

I start my post series about Japan with a Top 3 of the greatest gardens we visited during our trip there. There are hundreds of beautiful gardens in Japan, we missed so many. Some of the gardens we visited were amazing beyond words, some of them were OK and full of tourists. But maybe this list of mine will give you some hint where you should definitely go, when visiting Japan and its gardens. And I think that I will be back there some day, so please, give me hints where to go next time (what did I miss?).


 

Aloitan mun Japani-aiheiset bloggaukset tärkeimmällä eli Top 3 mahtavimmat puutarhat, missä kävimme matkallamme. Japanissa on satoja tajuttoman kauniita puutarhoja ja mekin missasimme niin monia. Jotkut puutarhat ovat sanoinkuvaamattoman ihmeellisiä, jotkut ihan ok ja täynnä turisteja. Mutta ehkä tämä minunkin lista auttaa saamaan jotain vihjettä, missä kannattaa ehdottomasti käydä, jos Japani ja puutarhat kiinnostavat. Ja luulenpa, että itekin palaan vielä tuohon maahan jonain päivänä, joten mullekin saa antaa vinkkiä, missä vielä pitäisi käydä.

 

Top 1. Kenroku-en (兼六園, Six Attributes Garden), Kanazawa

kenroku-en japan

Before our trip I did a research about The Three Great Gardens of Japan and we ended up going to Kanazawa to see this one (the oldest of the three gardens). And oh boy, oh boy! The garden was so magical that in one point I started to cry because of the beauty that surrounded me.

There are different spaces in the garden: the oldest fountain in Japan, the plum grove, the tea houses, the moss hills… And every corner of the garden is just perfectly combined to each other. Water flows everywhere in different ways. You can see that every single plant has been taken care of individually. That is so amazing! There was this corner where there was a teahouse on a pond, waterfalls, islands and autumn-colored trees… I think I will move there when I leave this world.


 

Ennen matkaamme tein vähän tutkimusta Japanin kolmesta mahtavimmasta puutarhasta ja päädyimme sitten Kanazawaan tutkimaan tätä (Kenroku-en on myös vanhin noista kolmesta komeasta). Ja voi taivas sentään! Puutarha oli niin taianomainen, että yhdessä kohtaa aloin itkemään, vain koska ympärilläni oli niin paljon kauneutta.

Puutarha koostuu useista erilaisista “tiloista”: Japanin vanhin suihkulähde, luumutarha, teehuoneita, sammalkukkuloita,… Ja jokainen alue yhdistyy täydellisesti seuraavaan. Vesi virtaa koko puutarhan läpi eri tavoin. Kaikesta näkee, että jokaista kasvia hoidetaan yksilönä. Se oli niin mahtavaa! Yhdessä puutarhan kulmassa oli pienen lammen päälle rakennettu vanha teehuone, vesiputouksia, saaria ja kaikki ympäröity syksyn värjäämillä puilla… Musta tuntuu, että kun minusta aika jättää, niin muutan asumaan juuri sinne lammelle.

kenroku-en8 kenroku-en7 kenroku-en6 kenroku-en5 kenroku-en4 kenroku-en2 kenroku-en

 

Top 2. Ginkaku-ji (銀閣寺, “Temple of the Silver Pavilion”), Kyoto

Ginkaku-ji Japan

Kyoto is the Mecca for gardeners, definitely. We had time to visit the most famous ones and that comes with a price (and I don’t mean the ticket price). There are tourists. LOTS OF! Although the garden was amazing, the huge groups of people take  a little bit away from the experience. When in gardens, I want to feel peace and quiet but I just had to adjust this time.

The plans for the Ginkaku-ji were first made in 1460. It’s so amazing to think that places in Japan are so old! I mean, the culture is so so so OLD! There was nothing in Finland when Japanese culture flourished. Okay, back to the garden. The Zen temple in the beginning of the garden is surrounded by ponds and little islands and it’s so beautiful. There are also sand pyramids and other sand constructions. The garden is just under a mountain so the mountain is part of the garden which makes it so unique.


 

Kioto on ehdottomasti puutarhureiden Mekka. Meillä oli aikaa vierailla vain kuuluisimmissa puutarhoissa ja siitä sai maksaa hinnankin (enkä nyt tarkoita vain sisäänpääsylippujen hintaa). Paikoissa on turisteja. PALJON! Vaikka Ginkaku-jin puutarha onkin ihmeellinen, iso ihmismäärä syö hieman koko kokemukselta. Koska kun tutkiskelen ja ihailen puutarhoja, niin haluan olla rauhassa ja hiljaisuudessa. Mutta nyt siis jouduin vähän sopeutumaan.

Alkuperäiset suunnitelmat Ginkaku-jin rakentamiseksi tehtiin jo 1460-luvulla. On niin uskomatonta ajatella, että eri paikat Japanissa ovat niin vanhoja! Siis tarkoitan sitä, että se kulttuuri on vain niin vanhaa! Suomessa ei ollut yhtään mitään silloin kun Japanin kulttuuri jo kukoisti. Okei, takaisin sinne puutarhaan. Zen-temppeli puutarhan alkuosassa on ympäröity pienillä lammilla ja saarilla ja alue on todella kaunis. Puutarhassa on myös hiekkapyramideja ja muita hiekasta muotoiltuja alueita. Koko puutarha sijaitsee vuoren alarinteellä, joten itse vuorikin on osa kokonaisuutta, joka on hyvin uniikki.

Ginkaku-ji Kyoto ginkaku-ji2 ginkaku-ji3

 

Top 3. Hama-rikyū (浜離宮恩賜庭園 Hamarikyu Gardens), Tokyo

Hamarikyu1

This public park is beautiful plot of peace in the middle of Tokyo and its skyscrapers. Built on the site of the villa of the Shogun Tokugawa family (17th century) it’s again a garden with full of different kinds of spaces. There’s tea house, lots of pine trees, plum tree groves, flower fields. I can see why this garden is so popular with the locals. You can definitely peace your mind, for example, after visiting the huge Tsukiji Fish market nearby.


 

Tämä julkinen puisto on kaunis rauhan tyyssija keskellä Tokiota ja sen pilvenpiirtäjiä. Puisto on rakennettu paikalle, jossa sijaitsi  Tokugawan shogun-perheen huvila 1600-luvulla ja tämäkin puutarha on täynnä erilaisia osioita. On teehuone, paljon mahtavasti leikattuja mäntyjä, luumutarhoja, kukkapeltoja. Tajuan täysin, miksi puutarha on niin suosittu paikallisten parissa. Paikan päällä saa rauhoitettua mielensä, esimerkiksi lähellä sijaitsevan Tsukijin kalatorilla vierailun jälkeen.

hamarikuy Hamarikyu2 Hamarikyu3 Hamarikyu5 Hamarikyu6

———–

TWO EXTRAS:

Ryōan-ji (Shinjitai: 竜安寺, Kyūjitai: 龍安寺?, The Temple of the Dragon at Peace)

ryon-ji Ryoan-ji_2

This Zen-garden was so full of people that there was nothing zen about it. But still, beautiful and worth visiting.


 

Tämä maailmankuulu Zen-puutarha oli niin täynnä ihmisiä, ettei siinä ollut enää mitään zenmäistä. Mutta silti, kaunista ja vierailemisen arvoista.

 

Kinkaku-ji (金閣寺, “Temple of the Golden Pavilion”)

kinkaku-ji kinkaku-ji_2

Note to everyone who takes holiday selfies in every tourist attraction place: Please consider again. Do you really want your face in every single photo? Really? I mean this garden was impossible to see properly just because of the selfie takers. This was selfie hell. Maybe the garden would be amazing without them… I don’t know. I saw the garden better in our own photographs which is a bit sad.


 

Huomio kaikki te, jotka otatte lomaselfieitä eri turistikohteissa: Miettikää vielä kerran. Haluatteko oikeasti oman pärstänne jokaiseen kuvaan? Ihan oikeasti? Tämäkin puutarha oli ihan mahdotonta nähdä kunnolla, juuri teidän selfie-ottajien takia (ja selfie-tikku, voi *piip* sentään). Tämä oli selfie-helvetti! Ehkä puutarha olisikin ihmeellinen ilman näitä tyyppejä… En tiedä. Itse ainakin näin puutarhan paremmin valokuvistamme, mikä on ehkä vähän surullista.

Advertisements

2 Comments

 1. Japanilaiset puutarhat ❤ Olen käynyt noissa jokaisessa, Ginkaku-ji:ssa jopa kahdesti, sen puutarha VIP-sammaleineen oli aivan erityisen viehättävä.

  Olen vieraillut Japanissa touko-lokakuussa, eikä silloin ole ollut ruuhkaa kuvailemaasi. Saapa nähdä mitä olen mieltä ensi vuonna, kun olen kirsikankukkien aikaan (toivottavasti) maassa ihastelemassa puutarhoja ja sitä vaaleanpunaista kukkahöttöä kaupungeissa. Tosin, maassa maan tavalla ja japanilaisethan nyt ovat tunnettuja kameroistaan ja kuvausinnostaan.

  Like

  • Itsekin haaveilen vielä matkasta keväällä kirsikankukkien aikaan. Nytkin näimme kyllä syksyllä kukkivia kirsikkalajikkeita, hieman sai kuvaa millaista kevään pinkki tuulahdus tulee olemaan.

   Senkin kyllä huomasimme, että japanilaiset itse ovat kovia valokuvaamaan. Kinkaku-jin vierailulla suurimmaksi selfie-ryhmäksi paljastui kuitenkin kiinalaiset, jotka muutenkin taitavat olla nouseva turistiryhmä, noh, missä vain. Ajankohdastahan se tosiaan on myös kiinni, esim. arkipäivät ovat selkeästi hiljaisempia kuin viikonloput. Ihanaa keväistä Japanin matkaa!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s