Nature
Leave a Comment

The book about Moss and Lichen

I know, I know. I’m a geek when it comes to plants. Well, when it comes to many things like astronomy, crafts, history, actually anything interesting. All the books in my bookshelf are nonfiction books. I want to know everything.

And I love that I have a boyfriend who knows the geek in me (and who also is an information geek). Here’s a book he gave to me as a Christmas present. A book about Finland’s moss and lichen (by Jouko Rikkinen). How cool is that!!! Especially now that I’m more into moss than ever before thanks to Japan’s beautiful moss gardens. I’m so waiting for the summer so that I could go to a forest to identify every single piece of moss and lichen. Until that there’s awesome pictures and interesting information for me to see and read.


 

Tiedän, tiedän. Miä oon nörtti, kun puhutaan kasveista. Tai noh, oikeastaan kun puhutaan aika monista asioista, kuten tähtitieteestä, käsitöistä, historiasta, oikeastaan ihan mistä vain mielenkiintoisesta. Kaikki kirjat kirjahyllyssäni ovat tietokirjoja. Haluan tietää kaikesta kaiken.

Ja rakastan sitä, että mulla on poikaystävä, joka tietää tasan tarkkaan millainen nörtti oikein olen (ja joka on itsekin nörtti). Tässä on kirja, jonka sain häneltä joululahjaksi. Kirja Suomen sammalista ja jäkälistä (kirjoittajana Jouko Rikkinen). Kuinka siistiä!!! Varsinkin nyt, kun oon innostunut sammalista enemmän kuin koskaan, kiitos kaikkien niiden ihanien japanilaisten sammalpuutarhojen. Miä niin odotan kesää, jotta voin lähteä kirjan kanssa metsään ja tunnistaa jokaisen sammalen ja jäkälän. Siihen asti voin ihailla kirjan mahtavia kuvia ja opiskella vähän lisää aiheesta.

sammalet ja jäkälät moss lichen book book2 book3 book4 book5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s