Garden
Leave a Comment

‘Lines for Life’ for Singapore

I guess everyone knows New York’s High Line nowadays. I love that project and I think world needs more projects like that. And so thought Singapore’s Urban Redevelopment Authority, too. Redesigning an unused 24 km long rail corridor a Japanese firm Nikken Sekkei is creating an urban park and garden called ‘Lines for Life’ for the people living in Singapore. The construction is starting this year continuing to 2019. I also love the idea of so many masterminds co-operation in this project: there’s designers, architects, bio-engineers, engineers, plant and animal scientists.

The park will consist of camping areas, bike lines, different gardens, playgrounds for kids and adults, anything an urban space should and could have. Again, a new spot for me to visit one day…


 

Kaikki varmaankin nykyään tietävät New Yorkin High linen. Rakastan koko sitä projektia ja mun mielestä maailma tarvitsee myös lisää sellaisia. Ja niin ehkä ajattelivat myös Singaporen kaupungin kunnostamisesta vastaavat viranomaiset. Japanilainen Nikken Sekkei -yritys suunnittelee uusiksi ja luo käyttämättömästä junaradasta 24 km pitkän urbaanin puutarhan ja puiston, ‘Lines of Life‘:n. Rakennustyö alkaa tänä vuonna ja jatkuu aina vuoteen 2019 asti. Rakastan myös ideaa tuoda projektin kautta yhteen monia alansa huippuosaajia: suunnittelijoita, arkkitehteja, bio-insinöörejä, insinöörejä, eläin- ja kasvitieteilijöitä.

Puisto tulee koostumaan retkeilyalueista, pyöräreiteistä, erilaisista puutarhoista, leikkipaikoista sekä lapsille että aikuisille, kaikesta mitä urbaanissa ja modernissa tilassa nyt ylipäätänsä pitääkin olla. Taas uusi kasvi/puutarhakohde, johon miä voin matkustaa…

New-Green-Corridor-Brings-Lines-of-Life-to-All-Singaporeans-1New-Green-Corridor-Brings-Lines-of-Life-to-All-Singaporeans-2Nikken-Sekkei-Masterplan-Singapore-rail-coridor-proposal

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s