Places
Leave a Comment

Let’s shop plants in Japan!

Everyone knows that there’s lots of gorgeous gardens in Japan! But what I wanted to know was where do they get their plants? Where does a regular dweller shop for plants? That was a bit of mystery until we accidentally took an elevator up to the highest floor of skyscraper in Tokyo. The building was a regular shopping center or mall and there, at the roof of the building we found a nursery. After that accident we noticed that usually at the top floor of every mall there’s a plant shop or nursery.

Of course there were also little shops and stalls at market places or hidden in the narrow streets. Those were so beautiful too. Every time I saw a little place that sold plants I would stop to admire their artful little plants. The perfect places for a plant lover like me. Oh, how I miss Japan!


 

Kaikkihan kyllä tietää, että Japani on täynnä taivaallisia puutarhoja! Mutta miä halusin siellä ollessani tietää, mistä ihmiset siellä ostavat kasvinsa? Se tieto oli jonkin aikaa mystisen usvan peitossa, kunnes sattumalta otimme hissin pilvenpiirtäjän ylimpään kerrokseen Tokiossa. Se pilvenpiirtäjä oli ihan tavallinen tavaratalo ja siellä, sen katolla, oli taimimyymälä. Tuon sattumalta löytyneen yllätyksen jälkeen huomasimme, että lähes jokaisen tavaratalon ylimmästä kerroksesta löytyi pieni taimimyymälä tai kukkakauppa.

Tottakai eri paikoissa oli myös pieniä kauppoja ja kojuja, joissa myytiin kasveja: toreilla tai piilotettuna kapeille kujille. Ja ne olivat niin kauniita! Joka kerta kun näin sellaisen pienen puodin, pysähdyin pitkäksi aikaa ihailemaan taiteellisia kukka- ja kasvi-istutuksia. Täydellisiä paikkoja tällaiselle kasvihullulle! Oi, kuinka onkaan Japania ikävä!

nurseries11

nurseries3nurseries10nurseries5nurseries14nurseries13nurseries4nurseries7nurseries8

plantstall2plantstall3plantstall4plantstall5plantstall6

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s