Creative
Leave a Comment

Vihervuosi/The Green Year 2016

It’s always a great idea to focus more on everything green so the idea of a theme year for people to get inspired with plants and to improve their vicinity is awesome. This year it’s the fifth time The Green Year (in Finnish Vihervuosi) is celebrated and the main theme this time around is “Sustainable Finnish landscape”. There are different events all year around. This weekend I bumped into one of the year’s events called “Itupiilo” which is like a treasure hunt in different cities in Finland. It goes on from 31th of March to 3rd of April on Instagram and Facebook. Follow them and you get hints where to find exciting treasures related to plants. The point is that people get to know more about city gardening spaces and the close environment. What a cool idea! I’m definitely going to follow what other great events and happenings the year is going to give.


 

Mun mielestä on aina hyvä idea keskittyä vähän lisää kaikkeen vihreään, joten ajatus teemavuodesta, jonka avulla ihmiset voivat inspiroitua kasveista ja tutustua enemmän lähiympäristöönsä, on mun mielestä mahtava. Tänä vuonna on viides kerta, kun Suomessa järjestetään Vihervuosi ja pääteemana on tällä kertaa “Kestävä suomalainen maisema”. Vuosi pitää sisällään paljon teemaan liittyviä tapahtumia. Tänä viikonloppuna törmäsin yhteen noista tapahtumista, nimeltään “Itupiilo”. Se on kuin aarteenetsintää eri kaupungeissa Suomessa. Itupiilo pyörähti käyntiin 31.3. ja jatkuu vielä huomisen eli 3.4 ja vihjeitä löytyy seuraamalla Itupiiloa Instagramissa tai Facebookissa. Koko homman pointti on tutustuttaa ihmisiä omaan lähiympäristöönsä ja kaupunkiviljelyyn. Ihan mahtava idea! Aion ehdottomasti seurailla, mitä muita tapahtumia vuosi pitää sisällään.

vihervuosi_flyer

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s