Places
Leave a Comment

Let’s float at Pier 55!

Exciting news reached to me few days ago! Another reason to go to New York. I’ve been following the planning for Pier 55, a floating garden park, designed by Thomas Heatherwick, collaborating with landscape architect Mathews Nielsen. The park is going to be floating over The Hudson River and the construction is starting this summer. The design images look amazing and inside the park there will be spaces for different events. Maybe I finally have to schedule the time for a vacation in NY…

More cool info about the project here.


 

Kuulin taannoin jännittäviä uutisia! Taas uusi syy matkustaa New Yorkiin. Olen seuraillut Pier 55-nimisen kelluvan puiston suunnitteluprosessia jo jonkun aikaa. Puiston on suunnitellut Thomas Heatherwick, yhteistyössä maisema-arkkitehti Mathews Nielsenin kanssa. Puisto tulee kellumaan paalujen päällä Hudson-joella ja rakennus aloitetaan vihdoin tänä kesänä. Suunnittelukuvat näyttävät tajuttoman hienoilta ja puistosta tulee löytymään erilaisia tiloja erilaisille tapahtumille. Ehkä nyt vihdoin mun pitää varata kalenterista tilaa New Yorkin matkalle…

Lisää siistejä yksityiskohtia projektista löytyy täältä.

aerial_view_of_pier_55studio-pier-55_1studio-pier-55_2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s