Creative
Comments 3

Kasvihuone / The Greenhouse

kasvihuone1

Hi there! You might have been thinking what’s been happening since the beginning of May because I’ve been dead quiet at the blogging scene. Well, this happened:

  1. I quit my job as a product category manager in a big garden center.
  2. I found a wonderfully beautiful and perfect space for my dream.
  3. I started my own business.

All this happened in just a few weeks and everything has been going thousands miles since the rocks started rolling. I think I will return in some post to tell you some more about everything but this post is about my current project called Kasvihuone (in English “The Greenhouse”).

I’m opening a pop up plant and flower shop for urban gardeners!!! The shop is located in Jyväskylä, Finland (the precise address is Vaasankatu 12 B, if you want to visit). It’s going to start this summer, lasting up to 3 months but after that… you never know…

My shop sells mostly useful plants for bigger and smaller urban kitchen gardens, annual flowering plants, flower arrangements and bouquets and some green plants for indoors. There’s a small collection of vintage vases and stylish pots. And my own product line of various gardening and interior products.

I’m so so so excited about all of this because I get to create something that looks and feels like me. I actually have only this week for doing all the preparations until the opening so life is so hectic but very pleasing at the moment. I have to learn a lot of new things, make orderings, design marketing, but it’s so much fun. Stay tuned in this blog and also follow Kasvihuone at Facebook. And of course, if you’re planning to visit Jyväskylä, come and see my little shop!


 

No heiii! Ehkä olette jo ihmetelleet, että mitä ihmettä on tapahtunut kun oon ollut blogin puolella ihan hiljaa toukokuun alkupuolelta lähtien. Noh, tätä kaikkea on tapahtunut:

  1. Irtisanouduin tuoteryhmävastaavan työstäni isossa puutarhamyymälässä.
  2. Löysin ihanan kauniin ja täydellisen liiketilan unelmaani varten.
  3. Perustin oman yrityksen.

Kaikki tämä tapahtui vain muutaman viikon sisällä ja sen jälkeen elämä on juossut tuhatta ja sataa silmien edessä, asiat ovat vain rullanneet. Luulen, että jossakin tulevassa postauksessa palaan vielä kertomaan enemmän kaikesta, mutta tässä postauksessa kerron tämän hetkisestä projektistani nimeltä Kasvihuone.

Avaan siis pop up -myymälän, jossa myydään kasveja ja kukkia kaupunkipuutarhureille!!! Liike sijaitsee Jyväskylän keskusta-alueella (tarkka osoite on Vaasankatu 12 B, jos haluatte tulla käymään). Avajaiset olisivat tällä viikolla ja myymälä on avoinna ainakin seuraavat kolme kuukautta, ehkä sen jälkeenkin… eihän sitä ikinä tiedä…

Kasvihuoneelta löytyy enimmäkseen hyötykasveja isompaan ja pienempään keittiöpuutarhaan, kesäkukkia, kukkakimppuja ja -asetelmia sekä pieni valikoima viherkasveja kotiin. Lisäksi myynnissä on kokoelma vintage-maljakkoja ja tyylikkäitä ruukkuja. Ja koska tällaisesta suunnittelija-muotoilija-yrittäjästä on kyse, niin oma tuotesarjani, josta löytyy erilaisia kodin ja puutarhan ihanuuksia.

Oon niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin innoissani tästä koko hommasta, koska vihdoin pääsen luomaan jotain ihan oman näköistä. Mulla on oikeastaan vain tämä yksi viikko aikaa tehdä kaikki valmistelut ennenkuin Kasvihuone aukeaa, joten elämä on nyt hyvin hektistä ja samaan aikaan aika tyydyttävää. On opeteltava paljon uusia juttuja, tehtävä tilauksia, suunniteltava markkinointia, mutta se on kaikki vain niin hauskaa. Muista seurata täältä blogista miten hommat etenee ja tsekkaa myös Kasvihuoneen Facebook-sivut. Ja tietenkin, jos oot tulossa Jyväskylään, niin tulepa piipahtamaan puodillani!

kuva 2

Advertisements

3 Comments

  1. Pingback: The closing of Kasvihuone (“The Greenhouse”) | Folk Jee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s