Folk
Comment 1

The rope, the sea and Matti

I realized that I never posted about a place where I went when I was in Kotka at the beginning of May. I visited Matti, a craftsman who knows how to do products with rope, with really old techniques. He has a little workshop by the sea at Sapokka, Kotka where he sells his products in the summertime. I talked with him about the techniques and life, I really appreciate his work! I bought this awesome table brush/trivet made of rope. So beautiful and I bet it will last almost forever.


 

Tajusin just, että en ikinä postannut mitään juttua paikasta, jossa kävin kun olin Kotkassa visiitillä toukokuun alussa. Kävin nimittäin Matin luona. Matti on käsityöläinen, joka osaa tehdä oikeasta köydestä mitä mahtavimpia töitä vanhoilla tekniikoilla. Hänellä on pieni työhuone meren rannalla Sapokassa, Kotkassa. Kesäisin hän myy työhuoneeltaan tuotteitaan, kuten pannunalusia, eteisen mattoja ja muita ihania juttuja. Juttelin hänen kanssaan vanhoista tekniikoista ja elämästä, arvostan hänen taitoaan todella paljon! Ja ostin tällaisen ihan huipun pöytäharja/pannunalusen, jonka malli on 1600-luvun purjelaivoista. Niin kaunis ja kestää mitä luultavimmin ikuisesti.

 

mattirope_designsrope_matti2rope_matti3rope1

Advertisements

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s