Garden
Leave a Comment

Balcony vol. 2

balcony2016

 

I think nowadays my every post starts with “it’s been so hectic lately…”. Running your own business is hectic. But I’m really enjoying it, it’s exciting, it’s stressful in a good way (in a way that you drive yourself into levels that you didn’t even know you could achieve). And then you can go home and take care of your own garden. Which is like zen meditation.

So here’s a few pics what is happening this year at my balcony garden. After last year I decided to go more minimal, only growing the ones that I enjoy eating and using while cooking. And add just a few plants for the looks. Bush tomatoes, black kale (palm kale), komatsuna and herbs like parsley, dill, basil and rosemary are the chosen ones. Then there’s pelargoniums and hay. And a strawberry! I’m really loving how lush the balcony looks again, even more now that it’s warm enough for the more tropical plants like cardamom and others to go out, too. Loving it!


 

Musta tuntuu, että nykyään jokainen postaukseni alkaa lauseella:”Viime aikoina on ollut niin hektistä…”. Oman yrityksen pyörittäminen on hektistä! Mutta myös todella mahtavaa, jännittävää ja stressaavaa, sillee hyvällä tavalla (tiedätkö sen tunteen, kun löydät itsestäsi ihan uusia tasoja, kun vain päätät tehdä jotain?). Ja sitten voi mennä kotiin ja pitää huolta omasta puutarhasta. Ja sehän on kuin zen-meditaatiota.

Joten täältä tulee muutama kuva, mitä parvekepuutarhassamme nyt tapahtuu. Viime vuoden jälkeen päätin tänä vuonna mennä enemmän minimalistiseen suuntaan ja kasvattaa vain kasveja, joita oikeasti haluan syödä ja joita tarvitsee ruuanlaitossa. Ja sitten vain muutama kiva kasvi näön vuoksi. Pensastomaatti, palmukaali, komatsuna ja yrtit kuten persilja, tilli, basilika ja rosmariini ovat mun valitut! Chili on Kokin suosikki. Sitten vielä vähän pelargoneja ja ihania heiniä. Ai niin ja mansikka! Parveke näyttää taas ihanan vehreältä, nyt vielä enemmän kun raahasin sinne jo huonekasvitkin tuomaan lisää trooppista tunnelmaa.

tomatostrawberrykomatsuna_dillblackkale_tomatoplants2

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s